Mieliśmy przyjemność gotować w „Dzień Dobry TVN”. Wielka frajda, gotowanie trochę utrudnione gdyż trzeba wyłączać płytę indukcyjną podczas wejść na antenę w związku z buczeniem jakie generuje płyta. Ale daliśmy radę!
Popisaliśmy się tak zwanymi daniami jedno-garowymi.

Skala trudności:
*chwila nieuwagi
**jest OK
***robota po kolana
Skala trudności:
* -chwila nieuwagi
Składniki:
Mięso mielone z piersi indyka 500 g
Cebula 2 sztuki
Oliwki
Ząbek czosnku
Papryka czerwona
Vegeta vege
Pieczarki
Pieprz
Sól
Zioła
Kasza jaglana
Natka pietruszki


Wskazówki:
Szklimy cebulkę, to uwielbiam robić najbardziej! Następnie dodajemy mielone mięso z piersi indyka, podsmażamy i przyprawiamy. Paprykę pokrojoną wraz z oliwkami dorzucamy i całość zalewamy wrzącą wodą. Czas duszenia około 30 min do momentu aż nie wytworzy się przepyszny sosik. Podajemy z kaszą jaglaną jak na zdjęciu:)
Palce lizać!
Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here